BESPLATNA DOSTAVA preko 3.990 RSD
BESPLATNA DOSTAVA preko 3.990 RSD

Proizvod je dodat u korpu

Proizvod je dodat u listu želja

Kako nositi oversize odeću?

Prevelika odeća je dugo imala reputaciju one koju nosite kada ne želite da uložite napor u svoj izgled, kada sedite u kući i opuštate se. Danas, to više nije tako. Blog image

Oversize odeća više nije rezervisana samo za opuštanje već je sastavni deo širokog spektra trendi izgleda. Sada možete nositi preveliku odeću i istovremeno izgledati kao kraljica stila koja je svesna trendova. Za savršen izgled u oversize odeći držite se ovih nekoliko pravila!

Odaberite pravu veličinu

Kod krojeva označenih sa oversize, ne morate kupovati veći broj. Ta odeća je skrojena tako da izgledate savršeno u svojoj veličini. Biće naglašeno sve što treba bez nepotrebnih viškova.

Ipak, ukoliko želite da u stilu oversize nosite model koji originalno nije tako krojen, morate biti malo oprezniji.

Mnoge devojke pokušavaju da kupe nekoliko brojeva veću odeću kako bi dobile oversize look. Ova taktika može funkcionisati sa nekim komadima ali nije najbolja ideja korisiti je kao opšte pravilo. Komadi odeće u mnogo većoj veličini od vaše, neće biti preveliki samo tamo gde želite da budu. Umesto toga, oni će biti vrećasti na svim pogrešnim mestima, kao i na pravim.

Zbog toga, uvek kupujte maksimalno dve do tri veličine veće od vaše standardne veličine. Na ovaj način izbećićete da izgledate vrećasto I neuredno.

Obratite pažnju na rukave, oni ne smeju preći preko celih ruku, dok nogavice ne smeju imati nabore kod stopala.

Nadjite fokus kompletnog look-a

Kada nosite široku odeću opuštenog kroja, važno je da se uverite da komadi koje nosite imaju neku vrstu fokusne tačke koja privlači pogled kako se ne biste izgubili u masi tkanine.

Ipak, nemojte ni preterivati sa detaljima.

Ako nosite velike, široke komade sa previše teksture i detalja, na kraju ćete se udaviti u njima.

Nadjite balans. Par detalja je sasvim dovoljno – jedan print, jedan čipkasti porub, kaiš ili torbica.

Detalj može biti I u samom kroju – dekolte, prevelika kragna na košulji ili sakou.

Sve što je vašem komadu potrebno je neka vrsta fokusa na koji se oči mogu spustiti, a to nije samo beskrajni okean vrećaste tkanine.

Pokažite kožu

Jedan od najvećih problema sa kojima se mnoge žene susreću u oversize look-u je taj što izuzetno široki komadi odeće mogu na kraju učiniti da izgledate bezoblično. Ako želite da budete ležerni u širokoj odeći, ne znači da želite da izgledate kao bezoblična masa. Da bi izbegli ovaj utisak, pokažite malo kože. Nabacite dugi, preveliki džemper ili majicu bez donjeg dela kako biste istakli oblik vaših nogu. Preveliki dzemper pustite da padne preko ramena I ogoli ga. Raskopčajte košulju.

Pravilno kombinujte sa ostatkom outfita

Oversize je potrebno uravnotežiti sa ostalim komadima odeće. Ne nosite superslim farmerke uz oversize jer ce preveliki contrast izgledati čudno. Presuka majica I oversize košulja takodje nisu dobra ideja.

 Ipak, najlon čarape I tanje helanke mogu se kombinovati sa oversize dzemperom.

Blago labava odeća izgleda odlično sa oversize komadima tako da ispod prevelike košulje možete biti bezbedni sa regular fit majicom.

Pogledajte još ideja za outfite i kompletnu oversize ponudu klikom ovde.

Mastercard Maestro Visa American Express Dina Card Intesa Verified by Visa Mastercard® SecureCode™